TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!
Sviestinis obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
200 gramų sviesto
250 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų cukraus
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.

2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž tirštos grietinės konsistencijos.

3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.

5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!




admin · 2020-08-28 18:00 · 354 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt